Alejandra Salazar en Gemma Triay – het padel power koppel van 2022

Ze zijn de koninginnen van het jaar. Alejandra Salazar en Gemma Triay zijn officieel de nummer 1 van het seizoen 2022 in World Padel Tour na de Estrella Damm Master Final, die het padel-seizoen afsloot in Palau Sant Jordi in Barcelona.

Het door Rodrigo Ovide getrainde paar heeft een spectaculair einde van het seizoen doorgemaakt en heeft in de ranking van het circuit Paula Josemaría en Ariana Sanchez, het paar dat tijdens de hele ontwikkeling van het jaar met hen tegen elkaar heeft gevochten, overtroffen, waardoor ze voor de tweede keer en consecutief de besten werden.

Salazar en Triay kwamen sterk uit de startblokken, maar na de pauze in augustus veranderde alles. Sánchez en Josemaría bundelden hun krachten en pakten vier toernooien op rij waarmee ze hun tegenstanders overtroffen. Dit succes culmineerde met het winnen van de eerste plaats tijdens het Masters-toernooi van Madrid dat werd gehouden in het Caja Mágica-stadion.

Ale en Gemma wisten de zaken voor zichzelf te keren, met als hoogtepunt het winnen van een trofee op de Santander Open. Deze overwinning was vooral belangrijk voor hen omdat het hun succes markeerde voor en na de laatste etappe van hun pre-season toernooien; ze gingen door met het winnen van meerdere toernooien, waaronder die in Menorca, Malmö, Mexico City en Barcelona – een indrukwekkende prestatie die dient als bewijs van hun harde werk!

Ze maken nog steeds geschiedenis

Het is het derde jaar (2020 met Lucía Sainz en 2021 en 2022 met Alejandra) dat Gemma Triay op de top van de ranking eindigt, terwijl het voor Alejandra Salazar de vierde is in haar meteoorachtige carrière. De 36-jarige Madrilene werd in 2009 voor het eerst nummer 1 in Padel Pro Tour en naast de Malagaanse Carolina Navarro. Daarna zou ze in 2016 weer bovenaan de top komen samen met de Canarische Marta Marrero en daarna na een fase met Ariana Sánchez, waarin ze weer op nummer 1 kwam, kwam dit project samen met Gemma Triay.

In 2022 legde het ‘TriAzar’-team de lat hoger door een record te vestigen voor de meeste gewonnen toernooien ooit in de padelgeschiedenis. Zij behaalden deze prestatie van 12 kampioenschappen en overtroffen daarmee alle eerdere records van andere vrouwenparen, zoals de 9 titels van Navarro en Reiter uit 2012 en hetzelfde aantal van Alayetos uit 2017. Met deze indrukwekkende overwinningen heeft TriAzar hun plaats onder de grootste vrouwenteams die padel spelen veiliggesteld.

Padelracket Kiezen
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0