Padelrackets van Decathlon – Een uitstekende keuze voor padelspelers!

Wil jij een nieuw padel racket kopen? Dan heb je vast wel eens het merk Kuikma gezien of gehoord. Dit ‘huismerk’ van Decathlon is een goede optie voor alle padelspelers vanwege de goede prijs/kwaliteit verhouding! Decathlon is een Franse sportwinkelketen die gespecialiseerd is in de verkoop van betaalbare sportartikelen. Van padel tot tennis tot badminton, ze hebben alles wat je nodig hebt om je favoriete sport te beginnen of voort te zetten!

Kuikma is het huismerk van Decathlon, ontstaan in 2019, en heeft geweldige kwaliteit/prijsverhoudingen. Alle rackets zijn getest in het Kuikma Test Lab zodat je zeker weet dat ze van de beste kwaliteit zijn. Met Kuikma heb je alles wat je nodig hebt om te beginnen (of door te gaan) met padel spelen tegen een fractie van de kosten! En met het innovatielab van Decathlon weet je dat deze producten van de nieuwste en beste technologie zijn. Lees snel verder of bekijk de rackets met onze unieke racketmatch review score om te kijken of jouw volgende racket wellicht een Kuikma is.

Kuikma heeft groot assortiment kwaliteit padelrackets – Decathlon

Padelrackets bij Decathlon

Een van de dingen die ik erg leuk vind aan Decathlon is dat ze niet alleen hun eigen padelrackets verkopen, maar ook padelrackets van verschillende merken zoals Adidas, Head, Bull Padel, Matchu Sports, Artengo. Daarmee geven ze eigenlijk indirect aan niet bang te zijn voor concurrentie.

Wat ik niet wist voordat ik naar Decathlon ging, is dat Kuikma eigenlijk een merk is dat is opgericht door Decathlon. Dit betekent dat deze rackets minder duur zijn dan sommige andere opties op de markt. Maar laat je niet misleiden door het lage prijskaartje – deze rackets zijn nog steeds gemaakt met hoogwaardige materialen en constructietechnieken. Alle Kuikma padelrackets worden ontwikkeld in het studiecentrum van Decathlon in Spanje en vervolgens vervaardigd in Frankrijk. En ze gebruiken duurzame technologieën en materialen tijdens het hele bouwproces, zoals aluminium glasvezel, single-tube carbon, zwart EVA-schuim en Evolutive Hole Size.

Assortiment Kuikma padel rackets

Er zijn veel verschillende Kuikma padelrackets beschikbaar voor iedereen met een budget en elk met hun eigen unieke set aan kenmerken. Er zijn drie lijnen padelrackets beschikbaar, specifiek voor de beginnende speler of recreatieve spelers, voor gevorderde padelspelers en voor de experts op de padelbaan. Van lichtgewicht rackets voor kinderen tot de beste diamantvormige rackets voor gevorderde spelers.

Decathlon Kuikma Padelrackets PR100 serie
Kuikma PR100 serie
Decathlon Kuikma Padelrackets PR500 serie
Kuikma PR500 serie
Decathlon Kuikma Padelrackets PR900 serie
Kuikma PR900 serie

Kuikma PR100 Serie

De PR100 serie is voornamelijk gericht op kinderen. Populaire modellen in deze serie zijn de PR120 en PR190. De rackets zijn zeer vergevingsgezind dankzij het full EVA-concept en dit zorg voor extra speelplezier doordat de ballen langer in het spel blijven en er minder fouten gemaakt worden omdat goede techniek minder belangrijk is. Voor kinderen en de beginnende padel speler is de vergevingsgezindheid van een padel racket echt het allerbelangrijkste. Deze padelcollectie bestaat uit veel ronde rackets.

Kuikma PR500 Serie

In de PR500 serie vind je padelrackets voor zowel kinderen als volwassen en voor de gevorderde padelspelers. Elk model heeft zijn eigen kenmerken, maar in de basis staat deze serie bekend om goede controle en wendbaarheid van de padelrackets. Bekende modellen zijn de PR 560 blauw/geel en de PR 530 zwart/blauw. De rackets, met uitzondering van de PR590, scoren laag op het gebied van power en zijn dus minder geschikt voor spelers die op zoek zijn naar maximale kracht. Deze padelcollectie bestaat uit veel druppelvormige rackets.

Kuikma PR900 Serie

De PR900 serie is de meest populaire en geavanceerde lijn padelrackets van Decathlon. Dit type racket is geschikt voor de gevorderde speler. In deze serie vind je onder andere de populaire PR 990 hybrid soft. De modellen in deze serie zijn uitermate geschikt als padel racket voor volwassen die net wat meer verwachten van hun racket en enthousiast en actief met de sport bezig zijn. Ondanks de vriendelijke prijs van de meeste van deze rackets, gebruikt Kuikma wel de beste materialen. Bekijk alle PR900 modellen en gebruik onze unieke racket match score review om te beoordelen welk racket uit deze serie het beste bij je past! Wellicht speel jij je volgende wedstrijd wel met een Decathlon padelracket van Kuikma.

Review van populaire padelrackets van Kuikma uit deze serie:

 • Racket
 • Vorm
 • Gewicht
 • Review

Prijs/kwaliteitverhouding

Laten we eerlijk zijn, niemand wil teveel betalen toch? Padel is zo populair en iedereen lijkt wel een graantje mee te willen pikken. Toernooien worden nu zelfs georganiseerd met geld uit Qatar!

Als je een padelracket gaat kopen, dan wil je zeker weten dat je een goede prijs betaald. Veel van de populaire rackets van de duurdere merken zijn erg goed, maar ook gewoon duur. Veel van deze kosten zijn niet direct te herleiden naar de kwaliteit, maar vaak ook naar een stukje marketing en merkbeleving. Het kan zijn dat je dat belangrijk vind en dan is de keuze voor een merk als Bullpadel prima. Wij hebben alle rackets op de markt voorzien van onze review score (RMS) en dit helpt om de rackets van verschillende merken en prijzen met elkaar te vergelijken.

Kuikma heeft dit goed aangepakt. Een grote kostenbesparende factor is hoe weinig communicatiekosten Decathlon uitgeeft als het gaat om reclame en marketing. Men focust op kwaliteit van het product en onderlinge aanbevelingen en door de mogelijkheid te bieden om een racket te testen op diverse locaties. Wist je dat sommige winkels een eigen padelbaan hebben?

Een padelracket hoeft geen 350 euro te kosten

In een interview verteld Frédéric Oudeville, Product Manager bij Décathlon, dat het doel van Decathlon en het merk Kuikma is om padel toegankelijk te maken voor iedereen die wilde spelen – niet alleen degenen die zich een duur racket konden veroorloven. “Met het expertassortiment (PR900 serie) bieden we carbonrackets met de beste technologieën voor slechts 100 euro. Wij zijn praktisch het enige bedrijf op de markt dat dit doet” aldus Frédéric Oudeville.

“Toen ik productmanager werd, kwam ik naar Madrid om uit te zoeken wat de spelers nodig hadden en hoe we ze dat konden bieden,” legt Fred Oudeville uit. “Ik nam Andrés Sanchez aan, die al voor Décathlon in Lille werkte. Vervolgens heb ik hier in Spanje een team van ingenieurs, ontwerpers en merchandising specialisten opgezet.”

Decathlon heeft een speciaal innovatielab in Spanje (El Hangar) waar de padelrackets voor het merk Kuikma worden ontwikkeld. Het product ontwikkel team bestaat inmiddels uit ruim 30 specialisten.

Decathlon innovatie lab

Padelrackets van topkwaliteit voor de pro’s

De World Padel Tour is het hoogste niveau van professioneel competitief padel. Elk jaar strijden de beste spelers ter wereld in een reeks toernooien in verschillende landen. En elk jaar vertrouwen meerdere spelers op de World Padel Tour op Kuikma voor hun professionele prestaties. Twee spelers die bekend staan om hun relatie met Kuikma zijn Maxi Sanchez en Lucia Sainz die met haar eigen racket speelt.

Wat is het beste padelracket voor vrouwen van Decathlon?

In de basis zijn de meeste padelrackets ook geschikt voor vrouwen. De laatste jaren zien we steeds meer modellen padelrackets specifiek voor vrouwen. Een belangrijk verschil is onder andere het gewicht van het padelracket. Ook Decathlon heeft een padelracket voor vrouwen ontwikkeld. De PR 990 Hybrid Soft Lucía Sainz is een populair model. Het is een padel racket specifiek ontwikkeld voor volwassen vrouwen.

Benieuwd naar de scores van dit model in vergelijking met het meest aangeschafte racket voor vrouwen op dit moment? Kijk voor meer inzicht in onderstaande tabel.

Vergelijk en review Padelrackets Decathlon

Bekijk review PR 990 Hybrid Soft Lucía Sainz met het populaire model Bullpadel Flow 2022 van Alejandra Salazar.

 • Racket
 • Vorm
 • Gewicht
 • Merk
 • Review

Decathlon garantie Kuikma padel rackets

Alle producten van Decathlon worden geleverd met een wettelijke garantie, die garandeert dat ze moeten kunnen doen wat de consument verwacht. Bovendien heeft Decathlon een standaard hun eigen garantie van 2 jaar. Deze extra garantie doet geen afbreuk aan de wettelijke garantie, maar is additioneel. Dat wil zeggen dat je met vertrouwen een racket kan kopen van Kuikma bij Decathlon, omdat er 2 jaar garantie op zit. Mocht er iets onverhoopt gebeuren met het racket, dan kun je terecht bij de Klantenservice van Decathlon online of in de winkel.

Racket online kopen bij Decathlon

Decathlon is een gigantisch grote winkel. Het is een multinationale sportwinkelketen met meer dan 2100 winkels in 56 verschillende landen. Ben je wel eens op bezoek geweest bij een van de Decathlon winkels? Het is altijd een leuke ervaring, want ze hebben niet alleen Padel spullen maar echt een enorm assortiment met spullen, van tenten tot wielrenfietsen en dus ook padelrackets en padelballen. Voor de mensen die het nog nooit geprobeerd hebben is het wellicht spannend om online een racket te kopen, maar uit onze ervaring en die van vele anderen blijkt dat het kopen van een racket bij Decathlon super eenvoudig is. Bovendien, als je niet tevreden bent kun je het artikel gratis terugsturen of terugbrengen in de winkel.

Voordelen
 • Zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding
 • Veel verschillende modellen beschikbaar
 • Mogelijkheid om rackets te proberen in de winkel
 • Kuikma is een innovatief merk
 • Kapitaalkrachtige Decathlon is founder van het merk Kuikma
 • Minimaal 2 jaar garantie
Nadelen
 • De modellen van Kuikma zijn niet vaak in de aanbieding
 • Kuikma staat niet bekend als een hip merk zoals bijvoorbeeld Nox en Bullpadel
 • Merk bestaat pas sinds 2019
 • Niet beschikbaar bij andere winkels

Decathlon garantie Kuikma padel rackets

Alle producten van Decathlon worden geleverd met een wettelijke garantie, die garandeert dat ze moeten kunnen doen wat de consument verwacht. Bovendien heeft Decathlon een standaard hun eigen garantie van 2 jaar. Deze extra garantie doet geen afbreuk aan de wettelijke garantie, maar is additioneel. Dat wil zeggen dat je met vertrouwen een racket kan kopen van Kuikma bij Decathlon, omdat er 2 jaar garantie op zit. Mocht er iets onverhoopt gebeuren met het racket, dan kun je terecht bij de Klantenservice van Decathlon online of in de winkel.

Veel gestelde vragen

Welk padel racket kan ik kopen Decathlon?

Decathlon staat bekend om haar eigen merk Kuikma, maar je kunt bij Dechatlon veel verschillende merken padelrackets kopen. Bovendien kun je in sommige winkels al deze rackets ook testen.

Wat is een goed merk padel racket?

Dat hangt af van je eigen niveau, stijl van spelen en budget. Als je een beginner bent of net begint met padel, kun je beter een goedkopere racket kopen.
Kuikma is padelmerk dat voor elk type speler een uitstekende keuze is. Het merk heeft een groot assortiment padelrackets en diverse lijnen voor zowel beginnend, gevorderd als expert. Niet voor niets zijn er enkele wereldtoppers die spelen met dit merk.

Review van de Kuikma PR 990 Precision Hard

De Kuikma PR 990 Precision Hard komt met een 8.1 score zeer goed uit onze tests. Dit is een goede keuze voor spelers die op zoek zijn naar de beste prijs/kwaliteitverhouding.

Wat is het beste Kuikma racket voor power?

De Kuikma PR 990 Power Hard komt met een 7.9 zeer goed uit onze tests. Dit is een goede keuze voor spelers die op zoek zijn naar de beste prijs/kwaliteitverhouding en op zoek zijn naar een padelracket met veel power.

Wat is een goed racket van Decathlon voor kinderen?

Het is belangrijk een lichtgewicht racket te kiezen met een ronde vorm. De vergevingsgezindheid van het racket is belangrijk, zodat je vaker de bal goed raakt. Het ideale racket voor kinderen die net beginnen is de Kuikma PR190.

Padelracket Kiezen
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
3