Beste padelrackets voor vrouwen: onze topkeuzes (2022)

Hier volgen onze topkeuzes voor de beste padelrackets voor dames van 2022. Of je nu een beginner bent of al een tijdje padel speelt, je vindt tussen onze favoriete modellen een racket dat bij je past.

Ook bespreken we de verschillen tussen dames- en herenrackets en geven we tips waar je op moet letten bij het kopen van een nieuw racket. Blijf lezen!

Waarin verschilt een damesracket van een herenracket?

Een damespadelracket verschilt op een aantal punten van een herenracket, die we hieronder zullen bespreken. Sommige dames spelen liever met een iets zwaarder racket, net zoals sommige mannen de voorkeur geven aan een lichter padelracket.

Het racket is lichter

Padelrackets voor dames wegen ongeveer 330-360 gram en zijn daardoor lichter dan herenrackets, die tussen de 350-390 gram wegen. 

Damesrackets worden meestal aangeduid als Woman, Light of W in de modelnaam.

Ze gebruiken zachtere materialen

Bovendien hebben damesrackets een zachter slagoppervlak en een zachtere kern dan herenrackets. Fabrikanten bereiken dit door materialen zoals glasvezel en schuimvullingen met een lagere dichtheid te gebruiken. 

Meer geavanceerde damesrackets voor competitief niveau hebben echter de neiging om koolstofvezel en hardere materialen te gebruiken om betere speeleigenschappen en duurzaamheid te bieden.

Nu we de verschillen tussen padelrackets voor heren en dames hebben besproken, is het tijd om onze topkeuzes voor padelrackets voor dames te bekijken.

PadelRackets

Ben je op zoek naar een makkelijk te spelen en vergevingsgezind beginnersracket voor dames? Head Flash is een paddle-racket dat is ontworpen voor beginners en gevorderde spelers.  

Het is gemakkelijk te spelen en helpt je een betere balaanslag te krijgen, zelfs als je de randen raakt. Het oppervlak is gemaakt van glasvezel en de kern is zacht om de speelbaarheid te vergroten.

Een perfect racket voor degenen die nieuw zijn bij padel en die hun techniek en het slaan van de bal willen verbeteren.

Bullpadel Vertex 3 Dames

Het Vertex 3 Woman racket biedt snelheid, gevoel en controle. Bullpadel heeft de materialen in deze update verder ontwikkeld om het responsiever en duurzamer te maken.

Met een zachte kern is het racket comfortabel en vergevingsgezind, terwijl het ook helpt om de balsnelheid te verhogen met zijn trampoline-effect. 

Een scala aan spelers kan het racket gebruiken, van recreatieve tot competitieve spelers. Dit racket is een van de beste voor dames die kracht willen in de aanval.

Bullpadel Flow

Als je de voorkeur geeft aan controle in je spel, dan is dit racket iets voor jou. Het is het racket waar Alejandra Salazar mee speelt tijdens de World Padel Tour .

De Flow is enorm populair bij zowel mannen als vrouwen en debuteerde in 2021 in een nieuw ontwerp. Het racket is lichtgewicht en zacht voor spelers met pols-, schouder- of elleboogproblemen.

Flow is een druppelvormig racket dat spelers een mooie mix van power en controle biedt. Fibrix is ​​een combinatie van koolstofvezel en glasvezel om stijfheid te combineren met zachtheid. De Adaptia kern van het racket past zich aan je slagen en wedstrijdsituaties aan. 

Dit racket heeft een Relief-achtige structuur die je extra grip geeft en je meer spin geeft. Vibradrive is een gepatenteerde technologie die door Bullpadel is ontwikkeld om trillingen door het hele handvat bij elke slag te dempen. 

Het is een van de beste padelrackets voor dames in 2022 en een must voor diegenen die wedstrijden met maximale precisie willen besturen.

Padelracket Kiezen
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0