Abu Dhabi Master 2023: Tapia en Coello veroveren hun eerste titel als koppel

Het eerste toernooi van het jaar van de WPT kalender, de Abu Dhabi Master 2023, is afgelopen. Het toernooi werd gehouden in de Verenigde Arabische Emiraten. In het mannentoernooi won Agustin Tapia en Arturo Coello voor het eerst een titel als koppel. In het vrouwentoernooi waren Paula Josemaría en Ariana Sanchez succesvol.

Abu Dhabi Master 2023: Tapia en Coello veroveren hun eerste titel als koppel
Abu Dhabi Master 2023: Tapia en Coello veroveren hun eerste titel als koppel

MANNEN TOERNOOI
Het nieuwe koppel Tapia/Coello begon sterk aan het toernooi. In de halve finale werd gewonnen van Gonzalo Rubio en Javier Ruiz met 6-2 6-3 en op zondag, in de finale, wisten ze in een rechtstreeks duel met de nummer één van de wereld indruk te maken en Juan Lebron en Alejandro Galan te verslaan met 7-6 6-3. Met deze overwinning is het paar Tapia/Coello de jongste ooit die een trofee van het World Padel Tour hebben gewonnen en hebben ze bewezen dat ze in staat zijn om Lebron en Galan uit te dagen voor de nummer één positie ter wereld.

Hoewel Lebron en Galan de finale verloren, was hun debuut in deze competitie goed. Hoewel de eerste titel niet is gewonnen, bereiken de twee de finale van de eerste Master, wat extra waarde krijgt als je bedenkt dat ze eerder in de halve finale de angstaanjagende duo van Martin Di Nenno en Franco Stupaczuk versloegen (omdat de twee Argentijnen eerder Fernando Belasteguin en Sanyo Gutierrez hadden verslagen in de kwartfinale).

YouTube video

VROUWEN TOERNOOI
In het vrouwentoernooi won het nummer twee paar ter wereld, Paula Josemaría en Ariana Sánchez, de titel. De twee Spanjaarden wonnen al hun wedstrijden naar de finale in twee sets (tegen Canovas/Martinez in de achtste finales, Virseda/Las Herras in de kwartfinale en Riera/Icardo in de halve finale). Vervolgens versloegen ze ook het nummer één paar ter wereld, Gemma Triay en Alejandra Salazar, in de finale met 6-3 6-3, waarmee ze de eerste trofee van de nieuwe competitie veroverden en de reeks van 23 overwinningen van Triazar stopten.

Carolina Orsi (rang 51) was de beste Italiaanse deelnemer. Samen met de Franse Lea Godallier (rang 55) wonnen ze hun eerste wedstrijd tegen Marina Guinart (rang 40) en Nuria Rodriguez met 6-2 7-5, voordat ze in de achtste finales werden verslagen door Patricia Llaguno (rang 8) en Victoria Iglesias (rang 11) met 6-1 6-2.
Er kwamen géén Nederlands in actie tijdens dit toernooi.

Padelracket Kiezen
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0