Beter worden in padel: tips van Paula Josemaría Martín

Padel is een snelgroeiende sport die steeds populairder wordt. Als je een goede padel-speler wilt worden, dan is het belangrijk om te weten hoe je je vaardigheden kunt verbeteren. Paula Josemaría Martín, WPT Top Player, deelt haar visie op de sport en geeft tips over hoe je de beste speler kunt worden.

PAULA JOSEMARÍA MARTÍN

Birthday: 1996-10-31

Ranking: 3

Als je een goede padel speler wilt worden, dan denk je misschien dat je alleen de meest attractieve slagen moet kunnen maken. Je moet een goede dropshot kunnen maken, een goede uithaal naar de zijkant, etc. Maar het gaat veel verder dan dat. Een goede padel-speler heeft ook een goede partner nodig en moet weten hoe hij het beste uit de ander haalt.

Daarnaast is het belangrijk om de bal goed te lezen en te weten waar je de bal heen gaat gooien voor of tijdens de impact van de bal van de tegenstander. Er zijn ook twee andere belangrijke aspecten, namelijk: goed verdedigen en goed aanvallen. Maar om van verdediging naar aanval of andersom te gaan, moet je ook weten hoe je moet wachten.

Volgens Paula Josemaría Martín is verdediging zelfs belangrijker dan aanval, vooral als je tegen twee spelers speelt die goed kunnen volleren of een goede hoge bal kunnen maken. Wees dus geduldig, verdedig rustig en bovenal is het mentaal belangrijk. Wacht tot je een goede bal krijgt, zodat je een goede lob kunt maken of je tegenstander een fout maakt.

Daarnaast is het belangrijk om de intensiteit te behouden en steeds op het juiste moment te spelen. Als je dit allemaal goed doet, kun je van een situatie waarin je wat meer in de min zit, naar een situatie gaan waarin je de controle hebt.

Paula Josemaría Martín tijdens WPT wedstrijd

Techniek en Tactiek

Het is belangrijk om techniek te oefenen. Dit kan je doen door het maken van shots en het herhalen van dezelfde bewegingen. Als je de mogelijkheid hebt, kun je oefenen met een professionele speler of coach om de techniek te verbeteren.

Je kunt de tactiek het beste leren door het kijken van padel wedstrijden. Kijk vooral naar vrouwenwedstrijden, omdat deze iets langzamer gespeeld worden, waardoor je meer tijd hebt om de strategieën te analyseren. Als je de mogelijkheid hebt, kun je ook sparren met een professionele speler of coach.

Als je de techniek en tactiek begrijpt, kun je deze toepassen in je padel wedstrijd. Als je de mogelijkheid hebt, vraag dan ook naar de redenen waarom je bepaalde bewegingen maakt of waarom je bepaalde oefeningen uitvoert. Het begrijpen van de rationale achter de bewegingen of oefeningen zal je helpen om de padel tactieken en technieken te begrijpen en toe te passen.

Oefen je backhand

De backhand is een van de meest gebruikte shots in het padel. Het is belangrijk om je backhand te oefenen om je spel te verbeteren. Probeer verschillende technieken te gebruiken, zoals de slagen en de volley’s. Oefen ook de verschillende manieren om de bal te returneren, zoals het slaan van een kaats, het knallen van een smash, het maken van een bandeja of het plaatsen van een lob.

Maak gebruik van de lob

De lob is een van de meest belangrijke shots in padel. Het stelt je in staat om vanuit een situatie met weinig initiatief de controle over het punt te nemen en te gaan aanvallen. Hiermee kun je meer kans maken om het punt te winnen door de intensiteit te verhogen en zo snel mogelijk op je kant van het veld te scoren.

Uitleg over de perfecte lob

Gebruik de bandeja

De bandeja is ook een veelgebruikte shot in padel. Het is een goede manier om in een offensieve situatie te blijven en de intensiteit te behouden. Ook als je de bandeja niet zo goed uitvoert als je had gehoopt, kun je nog steeds in een defensieve situatie komen. De bandeja is vooral belangrijk in het vrouwelijke padel, omdat de mannen vaak meer kracht en snelheid hebben.

Tot slot is het belangrijk om te weten dat het belangrijkste wapen in padel jouw padelracket is. Zorg ervoor dat je het beste uit je padelracket haalt door te weten hoe je het moet gebruiken en het regelmatig te onderhouden. Met deze tips van Paula Josemaría Martín, WPT Top Player, ben je goed voorbereid om een goede padel-speler te worden. Met de juiste vaardigheden en het juiste materiaal kun je een betere speler worden en je vaardigheden verbeteren.

Head Delta

Paula Josemaría Martín speelt standaard met een Head padelracket. In 2022 speelde ze met Head Delta Motion.

YouTube video
Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: RAQUETTES DE PADEL Head Delta Motion 2022 – €124,95
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor RAQUETTES DE PADEL Head Delta Motion 2022
Laatste updates:
  • €124,95 – november 25, 2023
  • €165,95 – november 24, 2023
  • €124,95 – oktober 29, 2023
  • €126,95 – oktober 20, 2023
  • €130,95 – oktober 18, 2023
  • €126,95 – oktober 17, 2023
  • €127,95 – oktober 12, 2023
Sinds: oktober 12, 2023
  • Hoogste prijs: €165,95 – november 24, 2023
  • Laagste prijs: €124,95 – oktober 29, 2023

Padelracket Kiezen
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0