De beste padelballen: volledig overzicht met de beste padelballen (update 2023)

TL;DR

 • Head Padel Pro S is de beste bal
 • Veel verschil in diverse padelballen
 • Padelballen zijn anders dan tennisballen

Ben je op zoek naar nieuwe padelballen?

Er zijn veel verschillende padelballen op de markt, maar welke is geschikt voor jou? Heb je een duurzame bal nodig die al je wedstrijden meegaat? Of misschien ben je op zoek naar een bal met een goede stuit en spin. Wat je wensen ook zijn, wij kunnen je helpen de perfecte padelbal te vinden.

We weten dat het moeilijk kan zijn om de juiste padelbal te vinden, daarom hebben we deze uitgebreide gids samengesteld om je te helpen bij het maken van je keuze. We hebben alle topmerken en -producten met elkaar vergeleken, zodat je de beste padelballen voor jouw spel kunt vinden.

Link: Klik hier om direct naar onze best beoordeelde padelballen te navigeren.

Wat is een padelbal?

Een padelbal is een soort bal die speciaal is ontworpen voor het spelen van padel (padeltennis). Padelballen en tennisballen zien er hetzelfde uit en wegen beide 56 tot 59,4 gram.

Net als bij tennisballen hebben padelballen een oppervlak van rubber en vilt. Bij een padelwedstrijd worden drie ballen gebruikt. Bij wedstrijden zoals de World Padel Tour worden vier ballen tegelijk gebruikt en er wordt vaker per wedstrijd gewisseld van een set ballen. Dit wordt gedaan om ervoor te zorgen dat de ballen niet teveel verslijten.

padel balls image court
Verschillende padelballen – hoe kies je de beste?

Verschil tennisballen en padelballen

Als je padelballen en tennisballen vergelijkt, is er geen enorm verschil tussen hen, maar genoeg om de game-ervaring compleet anders te maken.

In uiterlijk en constructie lijkt een padelbal op een tennisbal. Het is echter gebruikelijk dat het vilt van een paddlebal langer is dan een tennisbal om de snelheid te dempen.

Een padelbal heeft een lagere druk dan een tennisbal, waardoor hij minder stuitert. Omdat een padelbaan kleiner is dan een tennisbaan, moet een padelbal langzamer zijn.

Padelbal: 4,6 kg – 5,2 kg per 2,54 cm2
Tennisbal: 8 kg of meer per 2,52 cm2

Het stuiteren van een padelbal wordt gemeten om te bepalen of deze in aanmerking komt voor deelname aan de World Padel Tour. Als je bijvoorbeeld een padelbal van een hoogte van 2,54 meter tegen een harde ondergrond laat vallen, moet deze weer omhoog stuiteren en een hoogte van ongeveer 135 cm bereiken.

Size does matter

Padelballen kunnen iets kleiner zijn dan tennisballen, maar het verschil is moeilijk te zien. Tennisballen moeten een diameter hebben tussen 6,54 en 7,30 cm, terwijl padelballen tussen 6,35 en 6,77 cm hebben. Dus soms hebben de ballen verschillende maten, maar niet altijd.

Verschillende type padelballen

Er zijn veel verschillende soorten padelballen. Tegenwoordig staan de meeste padel ballen op de markt onder druk met gas of stikstof. Er zijn ook niet onder druk staande ballen, die dikker rubber hebben en dezelfde druk in het rubber als buiten.

Ballen zonder druk hebben de neiging langer mee te gaan, maar veranderen ook sneller dan ballen gevuld met gas.

Er zijn twee soorten onder druk staande ballen: normale snelheid (gemiddelde snelheid) en hoge snelheid (hoge snelheid).

Voor een betere snelheid en veerkracht hebben snelle padelballen een hogere druk en een korter vilt. Daarom zijn deze geschikt voor zowel intermediaire spelers als meer gevorderde spelers.

Door een lagere druk en een langere deken zijn ballen met normale snelheid langzamer. Deze zijn geschikt voor beginners, maar kunnen ook worden gespeeld door gevorderde spelers die een lagere snelheid prefereren.

Eigenschappen goede padel bal

De beste manier om een goede bal te vinden is om te weten waar je exact op moet letten. Dit zijn de belangrijkste kwaliteiten van een padel bal.

Gewicht

Qua gewicht zijn padel- en tennisballen bijna identiek. Beide moeten tussen 56,0 en 59,4 gram wegen, hoewel sommige spelers, omdat padel op een kleinere baan wordt gespeeld, de ballen graag iets lichter hebben.

Weerstand

Een bal van slechte kwaliteit zal niet goed stuiteren en heeft een lage weerstand, waardoor hij moeilijk te controleren is. Ballen van slechte kwaliteit zijn ook te kleverig, waardoor ze moeilijk te controleren zijn.

Op de verpakking van de meeste blikjes staat aangegeven hoeveel druk de ballen kunnen weerstaan. Als er geen drukindicatie op staat, kun je proberen in de bal te knijpen voordat je er een koopt. Als de bal te veel meegeeft, is er iets mis.

Stuiteren

Een goede bal moet gemakkelijk stuiteren, zonder dat er veel kracht nodig is. Je kunt dit uittesten door de bal lichtjes op de grond te laten stuiteren. In het ideale geval komt de bal soepel naar je toe.

Als de bal moeilijk terugstuitert, is de bal misschien van slechte kwaliteit en een beetje te vlak.

Snelheid

Ballen bedoeld voor padel moeten niet zo snel zijn als tennisballen. We spelen op kleinere banen, dus de kracht in onze slagen is minder nodig. Desalniettemin, wanneer je de bal met je racket raakt, moet de bal goed reageren. Het is misschien tijd om een nieuw blikje ballen te openen als je denkt dat je slagen te weinig “oomph” hebben.

Duurzaamheid

Je wilt dat je bal lang meegaat zonder zijn stuit en kwaliteit te verliezen. Omdat de meeste ballen gemaakt zijn van vilt en rubber, kan het moeilijk zijn om de kwaliteit in de winkel te achterhalen. In dit geval kun je op zoek gaan naar betrouwbare merken en de bal testen door hem een paar keer op verschillende afstanden te laten stuiteren.

FIP approved

De FIP is de Internationale Padel Federatie, en is belast met het reguleren en promoten van de padelsport over de hele wereld. Een van de dingen die de FIP doet is het goedkeuren van ballen voor toernooien. Om door de FIP goedgekeurd te worden, moet een bal voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen. Wist jij bijvoorbeeld dat het toegestaan was om naast gele ballen ook met witte ballen te spelen?

Maar wat is een officiële bal? De volgende ballen zijn goedgekeurd door de FIP

 • BULLPADEL GOLD — FIPApproved 1
 • BULLPADEL PREMIUM FIP –FIP Approved 2
 • HEAD Padel Pro S China — FIP Approved 3
 • HEAD Padel Pro — FIP Approved 4
 • HEAD Padel — FIP Approved 5
 • DUNLOP Pro Padel — FIP Approved 6

De voordelen van goede padelballen

Toen ik jonger was, vertelden mijn ouders me altijd dat het belangrijk is om plezier te hebben. “Heb plezier in het leven en je zult veel gelukkiger zijn,” zeiden ze dan. En dus, toen ik padel ontdekte, wist ik dat ik iets heel speciaals had gevonden.

Maar wat is het nut van padel spelen met versleten ballen? Heb je een duur padel racket gekocht of een dure baan gehuurd, maar ga je spelen met oude ballen. Zo zonde! Padel is veel leuker met nieuwe ballen als je nieuwe ballen gebruikt.

De belangrijkste redenen om met goede padelballen te spelen zijn:

 • De padelballen stuiteren beter en zijn daardoor makkelijker te redden
 • Je smashes zullen harder gaan en eerder de baan uitvliegen
 • De rallies duren over het algemeen langer
 • Leukere wedstrijden met meer plezier

Dus, als je het meeste uit je padelspel wilt halen, denk er dan aan om (nieuwe) ballen van goede kwaliteit te gebruiken voor het volgende potje padel!

Het eindresultaat: de 3 beste padel ballen van 2022

Er zijn heel veel verschillende soorten ballen voor padel. Wij hebben de beste padelballen op een rijtje gezet. Dus ben je op zoek naar een blik nieuwe padelballen voor je eerstvolgende padelwedstrijd? Kies dan een van deze ballen on padel te spelen.

1

Head Padel Pro S

padelballen
9.5
Beste keuze padelracketkiezen.nl
Head Padel Pro S
POSITIVES
 • Officiële bal van de World Padel Tour
 • Extra snelheid
 • Goede prijs/kwaliteit
NEGATIVES
 • Geen

De beste prijzen:

Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: PELOTAS Bote De Bolas Head Padel Pro S - €5,95

2

Stiga Elite Padel bal

elite padel ball stiga sports
8.9
Beste keuze padelracketkiezen.nl
Stiga Elite
POSITIVES
 • Uitermate geschikt voor Nederlands klimaat
 • Geschikt voor alle levels
NEGATIVES
 • Alleen online verkrijgbaar
3

BULLPADEL NEXT PRO 

padelballen
8.8
Beste keuze padelracketkiezen.nl
BULLPADEL NEXT PRO 
POSITIVES
 • Maximale snelheid
 • Officiële bal FIP
 • Hoge dichtheid wat drukverlies voorkomt
NEGATIVES
 • Duurder dan andere padelballen

De beste prijzen:

Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: BULLPADEL NEXT PRO TUBE OF 3 BALLS - €4,99
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor BULLPADEL NEXT PRO TUBE OF 3 BALLS
Laatste updates:
 • €4,99 - april 22, 2024
 • €4,94 - april 18, 2024
 • €4,99 - december 29, 2023
Sinds: december 29, 2023
 • Hoogste prijs: €4,99 - december 29, 2023
 • Laagste prijs: €4,94 - april 18, 2024

FAQ Padelballen

Hoe vaak moet ik mijn padelballen vervangen?

Het wordt over het algemeen aangeraden om je padelballen na maximaal 6 wedstrijden te vervangen.

Wat is het verschil tussen een tennisbal en een padelbal?

Het belangrijkste verschil tussen een tennisbal en een padelbal is de grootte. Padelballen zijn kleiner dan tennisballen, waardoor ze makkelijker te controleren zijn. Daarnaast zijn padelballen niet zo snel als tennisballen.

Hoe zwaar is een padelbal?

Padelballen wegen over het algemeen tussen 56,0 en 59,4 gram. Sommige spelers geven echter de voorkeur aan ballen die iets lichter zijn.

Hoe ziet een padelbal eruit?

Kleur: geel of wit. Daarnaast, padelballen zijn meestal gemaakt van vilt en hebben een rubberen kern. Ze hebben over het algemeen een diameter van 6,3 tot 6,4 centimeter.

Hoeveel kost een padelbal?

Gemiddeld kost een blikje van drie padelballen ongeveer 8 EURO.
De prijzen kunnen echter variëren, afhankelijk van het merk en de kwaliteit van de bal.

Zijn Head Padel Pro Ballen de beste padelballen?

Ja, de Head Padel Pro S komt uit onze onafhankelijke test als beste naar voren. Head is het beste merk padelballen.

Padelracket Kiezen
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0