Ruzie in de padel wereld: Spelers en WPT in de clinch

Na maanden wachten gaat de WPT (World Padel Tour) binnenkort eindelijk weer van start. Dit is geweldig nieuws voor degenen die graag getuige willen zijn van opwindende wedstrijden en sensationele rally’s op televisie of live (als je geluk hebt). Er is echter wat rumoer (zacht uitgedrukt) ontstaan en niet iedereen is even blij. Helaas is niet iedereen blij met deze terugkeer.

Vandaag heeft de vakbond van de padel spelers, de Professional Players Association (PPA), een statement vrijgegeven met onvrede over de World Padel Tour waarin ze protesteren tegen meerdere punten waarin ze het WPT circuit beschuldigen van het schenden van getekende contracten. 

De Professional Players Association (PPA) heeft verklaard dat de inhoud en het formaat van de officiële kalender in strijd zijn met een aantal belangrijke regels voor zowel spelers die deelnemen aan het hoofdtoernooi als spelers in de kwalificatierondes.

De spelers hebben ook hun ongenoegen geuit over de invoering van vier toernooicategorieën (Masters, Open 1000, Open 500 en Master Final) door de organisatie, omdat dit indruist tegen wat in de contracten was overeengekomen. Eerder werd namelijk alleen besproken dat er slechts drie soorten toernooien zouden zijn (Masters, Open en Master Finals).

Een ander verschil is de vertraging in het communiceren van de officiële kalender, die op 18 januari officieel naar de spelers is verzonden. Volgens het contract moet het minstens een maand voor de start van de wedstrijd aan de spelers worden medegedeeld. Het eerste toernooi is echter al op 10 februari: het Rioja Open 1000-toernooi. Dit is dus niet in overeenstemming met de eerder besproken maand.

Spelers zonder contract

Zonder twijfel is de meest omstreden kwestie rond de WPT 2023-evenementen de uitsluiting van spelers die geen contract hebben. Op dit punt was PPA stellig in haar verklaring:

“Wij dringen er bij de promotors, sponsors, partners en leveranciers van WPT-evenementen op aan om ervoor te zorgen dat alle spelers gelijk worden behandeld en niet worden uitgesloten van deelname aan deze toernooien als een particuliere promotor van mening is dat zij zich mengen in hun zakelijke beslissingen. We uiten onze absolute onenigheid en ongemak met een organisatie die erop uit is om een ​​deel van onze kameraden te elimineren, terwijl ze een overheersende positie innemen zonder enige voorafgaande onderhandeling. “

Tot slot adviseert de PPA het circuit dat het alle wettelijke maatregelen (hoe streng ook) zal overwegen om te voorkomen dat spelers zonder contract worden uitgesloten van het seizoen 2023.

Ruzie in de padel wereld: Spelers en WPT in de clinche niet met elkaar eens
Ruzie in de padel wereld: Spelers en WPT in de clinche niet met elkaar eens

Al enige tijd hebben de World Padel Tour en de Professional Players Association (PPA) meningsverschillen en spanningen over de regels voor spelers die deelnemen aan de officiële kalender. Ondanks pogingen om overeenstemming te bereiken en een gemeenschappelijke basis te vinden, lijkt het erop dat deze twee entiteiten het op bepaalde punten nog steeds niet eens kunnen worden.

Nu padel zich in heel Europa blijft ontwikkelen, kijken steeds meer mensen uit naar wedstrijden van wereldklasse die door de topspelers van de sport worden gespeeld. Helaas hebben spanningen tussen de Professional Players Association (PPA) en de World Padel Tour een schaduw geworpen over deze langverwachte wedstrijden. We hopen allemaal dat deze onenigheid kan worden opgelost…

Het World Padel Tour 2023 seizoen gaat officieel van start op 10 februari met de kwalificatiewedstrijd voor het Rioja Open 1000 toernooi. Bijna alle padelspelers van de wereld beginnen het seizoen met gloednieuwe padelrackets. Om deze spelers klaar zijn voor hun komende wedstrijden, hebben wij alle 2023 modellen bekeken om jou te helpen het perfecte racket te vinden voor elke individuele speelstijl.

Bekijk de beste Padelrackets van 2023

Wij hebben de nieuwste padel rackets van het jaar allemaal beoordeeld. Het overzicht is handig gesorteerd op ‘het beste padel racket’ eerst. Doe er je voordeel mee en kies een racket dat bij jou past om je spel naar een hoger niveau te tillen!

Padelracket Kiezen
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0