Hoe kies je het beste Padel racket in 2023? De basis regels in 4 stappen

Het kiezen van een padelracket kan lastig zijn. In deze complete gids werken we alle concepten en verschillen tussen verschillende padelrackets uit.

Het juiste padelracket moet je vertrouwen geven op de padelbaan en je spel versterken. Als u het verkeerde padelracket kiest, presteert u niet alleen slechter op de padelbaan, maar kunt u ook blessures oplopen.

Ben je van plan een nieuw padelracket te kopen? Er is een enorme selectie padelrackets op de markt en het kan moeilijk zijn om te weten welke je moet kiezen. Daarom hebben we deze gids gemaakt om u te helpen de juiste beslissing te nemen. Bekijk de gids Hoe kies je een pickleball-paddle als je meer van Pickleball houdt.

Een padelracket kiezen in 4 stappen


Er is geen padelracket dat voor iedereen geschikt is. Of je nu op zoek bent naar het het beste padel racket gemiddelde speler of een beginner bent, je racketkeuze moet gebaseerd zijn op jouw specifieke omstandigheden. Daarom moet jr, voordat u naar individuele modellen van het padelracket gaat kijken, eerst enkele basisvragen beantwoorden.

Frequentie
Hoe vaak speel je? Speel je toernooien? Om welke redenen speel je? Als je het bijvoorbeeld leuk vindt om één dag per week met vrienden te spelen, is het een heel andere situatie dan wanneer je vijf dagen per week plus toernooien speelt.

Als je veel speelt, kan het de moeite waard zijn om te investeren in een duurder padelracket van hoge kwaliteit, omdat het langer meegaat en je helpt om je sneller te ontwikkelen. Als je echter maar af en toe speelt, merk je niet zo’n groot verschil tussen een eenvoudiger racket en een topracket.

Niveau
Op welk niveau speel je? Ben je net begonnen met padel spelen of ben je een gevorderde speler of zelfs een professionele speler?

Een veelgemaakte beginnersfout om een ​​te duur en vaak moeilijk te spelen padelracket te kopen. Je ziet er misschien het coolst uit op het veld, maar het zal je niet helpen om wedstrijden te winnen.

Als beginner zou je in plaats daarvan moeten kiezen voor een gemakkelijk te spelen en vergevingsgezind racket, ongeacht je budget. Als je eenmaal een meer ervaren speler bent geworden en je specifieke speelstijl hebt gevonden, kun je altijd overstappen op een ander racket.

Begroting
Hoeveel geld kan en wil je uitgeven aan een padelracket? Met een beperkt budget heb je natuurlijk minder opties. Een goed padelracket hoeft echter niet duur te zijn, er zijn meerdere modellen die een geweldige waar voor je geld bieden.

We zullen binnenkort een goedkope padelrackets koopgids maken, dus houd ons in de gaten!

Speelstijl
Wat is je speelstijl? Speel je links of rechts? Speel je vooral verdedigend of val je liever aan?

Een van de belangrijkste aspecten bij het kiezen van een padelracket is je speelstijl. Als je een speler bent die de voorkeur geeft aan controle en precisie, moet je natuurlijk een racket kiezen met verdedigende eigenschappen. Evenzo moet je op zoek gaan naar een racket met meer potentie als je veel volleys en smashes speelt.

Het algemene idee is dat de speler aan de linkerkant verondersteld wordt de meer aanvallende speler te zijn en de speler aan de rechterkant de meer verdedigende. Er zijn echter tal van uitzonderingen op deze regel, met aanvallende spelers aan de rechterkant en vice versa.

Fysiek
Hoeveel weeg je? Ben je in goede vorm? Heb je eerdere blessures?

he moet een padelracket kiezen dat is afgestemd op jouw ewicht en lichaamsbouw. Junior spelers en vrouwen spelen over het algemeen met lichtere rackets, terwijl mannen, vooral met een goede physics, normaal gesproken baat hebben bij het gebruik van een iets zwaarder racket.

Als je last hebt van blessures zoals een tenniselleboog, wordt het kiezen van het juiste padelracket extra belangrijk. Je wilt dan op zoek naar een model dat blessurevriendelijk is om mee te spelen, dat minder weegt en goed is in het absorberen van trillingen.

De vorm van het Padelracket

Verschillende vormen padelrackets


Er zijn hoofdzakelijk drie verschillende vormen op een padelracket; rond, diamant en traan. Elk van hen heeft zijn speciale kenmerken met hun voor- en nadelen.

Ronde padelrackets
Padelrackets met een ronde vorm zijn geschikt voor beginners, omdat ze over het algemeen gemakkelijk te hanteren en vergevingsgezinder zijn om mee te spelen. Ze zijn ook geschikt voor meer gevorderde spelers die vooral controle en precisie zoeken in hun spel.

Ruitvormige padelrackets
Ruitvormige padelrackets zijn geschikt voor de meer agressieve speler. Ze zijn moeilijker om mee te spelen en bieden niet dezelfde controle als een rond racket. In ruil daarvoor krijg je aanzienlijk meer kracht en snelheid bij volleys, bandejas en smashes.

Druppelvormige padelrackets
Spelers die op zoek zijn naar een goede balans tussen snelheid en controle, moeten op zoek naar een druppelvormig padelracket. Ze zijn over het algemeen iets gemakkelijker te bespelen dan ruitvormige rackets en bieden meer power dan de ronde rackets.

De balans van het padelracket


Een belangrijk aspect bij het kiezen van het padelracket is de balans. Het wordt bepaald door hoe het gewicht wordt verdeeld tussen het laagste en hoogste punt, meer bepaald de grip en de kop van het racket.

De balans heeft grotendeels invloed op hoe je padelracket aanvoelt op de padelbaan. Het saldo kan worden onderverdeeld in drie hoofdcategorieën: laag saldo, hoog saldo en gemiddeld saldo.

Laag balans
Padelrackets met een lage balans zijn over het algemeen vrij gemakkelijk te hanteren en comfortabel om mee te spelen. Ze zijn geschikt voor spelers die op zoek zijn naar veiligheid en maximale controle bij hun schoten. Ze zijn ook zachter om mee te spelen, wat kan helpen blessures te voorkomen. Het nadeel van de low-balance rackets is dat ze niet dezelfde power genereren bij offensieve slagen zoals volleys en smashes.

Hoge balans
Hoge balans padelrackets bieden meer snelheid in het aanvallende spel, maar dit gaat ten koste van verminderde controle en comfort. Ze vereisen over het algemeen een betere techniek en meer ervaring dan de low-balance rackets. Als je vatbaar bent voor blessures, moet je voorzichtig zijn met het kiezen van een high-balance padelracket.

Gemiddelde balans
Ben je een allround speler die op zoek is naar een goede balans tussen snelheid en controle, dan kan een medium balance racket een goed alternatief zijn.

Hard of zacht padel racket?

Het volgende belangrijke aspect waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van uw nieuwe padelracket, is of het hard of zacht moet zijn. Ze verschillen enorm als het gaat om gevoel en bespeelbaarheid op de padelbaan.

Zachte padelrackets
Als je een beginner bent, kan een zacht padelracket een goede keuze zijn, omdat het je helpt om meer snelheid te krijgen. Wanneer je bijvoorbeeld een schot van de tegenstander aan het net blokkeert of een losser schot vanuit het verdedigende deel van het veld raakt, genereert de elasticiteit meer snelheid.

Ook nemen zachte padelrackets trillingen beter op, waardoor ze een goed alternatief zijn voor wie blessures wil voorkomen.

Harde padelrackets
Ben je een meer ervaren speler die hard slaat? Kijk dan eens naar harde padelrackets omdat ze meer kracht genereren. Een goede terugslag met een hogere uitvoersnelheid is het gevolg van het feit dat de bal niet wordt geabsorbeerd door een zacht materiaal.

Hardere rackets zijn niet alleen krachtiger, maar bieden ook betere controle voor spelers met een goede techniek.

Interne kern en oppervlak
Het materiaal in de interne kern is normaal gesproken ofwel EVA, verkrijgbaar in verschillende dichtheden of FOAM. Het oppervlak is gemaakt van koolstofvezel of glasvezel. Koolstofvezel is een harder materiaal met een betere duurzaamheid, terwijl glasvezel een zachter gevoel geeft bij het raken van de bal.

Gewicht

Hoeveel moet een padelracket wegen? Het antwoord is dat er geen optimaal gewicht is. Je moet je keuze maken op basis van je randvoorwaarden, zoals speelstijl en physics. Er zijn echter een aantal algemene tips en richtlijnen waar we het in deze handleiding over hebben.

Verschillen tussen lichte en zware padelrackets
Het meest voor de hand liggende verschil is dat padelrackets met een lager gewicht gemakkelijker te hanteren zijn. Hiermee kun je het racket sneller verplaatsen om in veel situaties op de padelbaan in de juiste positie te komen.

Zwaardere padelrackets zijn moeilijker te hanteren, maar geven je in plaats daarvan meer kracht in de slagen. Dit is eenvoudig te verklaren door de tweede wet van Newton: Kracht = Massa x Versnelling.

Kies wegen op basis van uw randvoorwaarden
Als je een beginner bent met een gemiddelde techniek, is onze aanbeveling om een ​​lichter racket te kiezen. Een te zwaar racket vergroot de kans op blessures.

De algemene regel is dat hoe zwaarder je bent, hoe zwaarder het racket waarmee je kunt spelen. Uiteraard is je conditie ook van invloed op de keuze van het gewicht op het racket. Een meer atletisch persoon kan een zwaarder racket kiezen zonder dezelfde risico’s op blessures.

Kies je voor een padelracket met een hoge balans die moeilijker te hanteren is, dan raden we een racket met een lager gewicht aan. Als je racket een lage balans heeft, hoef je niet zoveel op het gewicht te letten als wel op de grip.

Algemene richtlijnen op basis van uw lichaamsgewicht
Hier zijn enkele algemene richtlijnen bij het selecteren van padelrackets op basis van uw lichaamsgewicht.

Mannen – lichaamsgewicht 50-70 kg: 360-365 gram

Mannen – lichaamsgewicht 70-80 kg : 365-375 gram

Mannen – lichaamsgewicht +80 kg: 380-390 gram

Vrouwen – lichaamsgewicht 40-60 kg: 340-355 gram

Vrouwen – lichaamsgewicht 60-70 kg: 360-365 gram

Lichaamsgewicht vrouwen +70 kg: 370-375 gram

Houd er rekening mee dat dit slechts algemene richtlijnen zijn, het is belangrijk dat u verschillende gewichten op het padelracket probeert om de juiste voor u te vinden.

Conclusie

Nu je alles weet over de verschillende soorten rackets en hoe je de juiste voor jouw spel kiest, is het tijd om het perfecte racket voor jou te vinden! Gebruik onze handige tool op deze pagina om te filteren op eigenschappen als gewicht, balans en gripmaat, totdat je het beste padelracket voor jouw behoeften hebt gevonden. En natuurlijk met de beste prijs, want bij ons vergelijk je padel rackets bij verschillende aanbieders.


Veel plezier met het zoeken!

Padelracket Kiezen
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0