Verbeter je padel service met deze 4 simpele tips

Wil je je service in padel verbeteren en ben je op zoek naar padel service tips? Dan ben je hier aan het juiste adres! In dit blogartikel gaan we je vijf eenvoudige tips geven om je service te verbeteren. Gebruik deze tips tijdens je volgende wedstrijd en je zult zien dat het vast stukken beter gaat! Lees dus vooral verder om erachter te komen hoe je je service kunt verbeteren met onze vier padel service tips.

Service tips in Padel

Het belang van een goede service

De service is een van de belangrijkste aspecten in padel tijdens de wedstrijd, zeker op wat lager niveau. Als je een sterke service hebt, heb je meer kans om je eigen game te winnen en te behouden. Als je een slechte service hebt, is de kans groot dat je gebroken wordt. Het is heel geruststellend om te weten dat je een geweldige service hebt, zodat je meer zelfvertrouwen hebt als je op de baan staat. Dit betekent ook dat je agressiever kunt zijn met je serve en meer kans hebt om het punt te winnen of om direct de aanval te beginnen. Als je je service verbetert, zul je zien dat je meer punten wint.

Padel service tip: Snelheid

Het is belangrijk om de snelheid van je service in padel te begrijpen. Als je nog niet zo goed kunt mikken, is het verstandig om de bal wat zachter te raken. Hierdoor kun je de bal beter onder controle houden. Als je eenmaal de juiste techniek onder de knie hebt, kun je de bal wat harder raken om meer druk te zetten op je tegenstander. Probeer verschillende combinaties uit om je tegenstander te verrassen.

Switch and adapt je padel service

Het is belangrijk om je service aan te passen afhankelijk van wie je tegenover je hebt staan. Als je tegen iemand speelt met een zwakke backhand, gebruik dit om je voordeel te doen. Als je tegen iemand speelt met een zwakke return nadat hij de glasplaat raakt, gebruik dit ook. En als ze eindelijk je service onder controle hebben: switch dan! Het vermogen om te switchen en je aan te passen is een van de belangrijkste vaardigheden als het gaat om het verbeteren van je serve. Als je leert om je service aan te passen, zul je zien dat je meer punten wint.

Service padel tips review
Startpositie padel service

Denk verder dan alleen de service

In padel is de service het openingsschot van een rally. Het is mooi als je een ace kunt maken en direct het punt wint, maar als je veel zwakke tweede services of veel dubbele fouten maakt, is het misschien niet de moeite waard. Begrijp dat je doel is om het punt te winnen, maar practice patience. Als je een geweldige service had, is de kans groot dat je tegenstander een zwakke return zal maken. Je kunt deze zwakke return gebruiken om het punt af te ronden of om meer druk uit te oefenen bij de volgende bal. Begrijp dat je vooral tegen beginners je veel punten zult winnen met een geweldige service, maar als je tegenstanders beter worden, weten ze hoe ze elke bal moeten terugspelen.


Padel is vooral een tactische sport en diegene die het beste vooruit kan denken, tactisch kan nadenken en met geduld speelt wint vaak (of vaker) wedstrijden. Hard slaan is leuk, maar winnen is leuker!

Een goed padelracket is natuurlijk super belangrijk voor een goede padel service. Bekijk daarom onze selectie beste padel rackets van 2023!

Handige video’s voor het beteren van je service:

Uitleg van coach Mauri van HelloPadel Academy
Uitleg van coach Mauri van HelloPadel Academy
Padelracket Kiezen
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0